به گزارش شهرآرانیوز، جایگاه داران سوخت سی ان جی به میزان حق العملی که سالانه تعیین میشود گلایه دارند و بر این موضوع واقف هستند که میزان حق العملی که در نهایت برای جایگاههای سوخت تعیین میشود پاسخگوی هزینههایی که هرساله افزایش پیدا میکند نیست و در کنار این موضوع اینکه تا به این لحظه و با گذشت چندین ماه از سال تعیین این حق العمل سالانه در بلاتکلیفی قرار دارد و جایگاه داران به این امید که این حق العمل حساب شده باشد، نگه داشته است.
رییس انجمن جایگاهداران سی ان جی استان خراسان رضوی با تایید این مطلب در این باره به خبرنگار شهرآرانیوز گفت: بعد از گذشت چهار ماه از سال هنوز نرخ حق العمل جایگاههای سی ان جی تعیین تکلیف نشده است. در سال گذشته این موقع درهیات وزیران تعیین حق الزحمه تصویب شده بود و به مرحله اجرا رسیده بود، اما اکنون هنوز مرحله تعیین تکلیف نرخ هم صورت نگرفته است. این در حالی است که ما از ابتدای سال افزایش حقوق و دستمزد پرسنل را داشتیم و از همه بدتر اینکه در یک اقدامی نرخ برق ۵۶ درصد افزایش پیدا کرده است و چون این افزایش بر اساس قانون بوده یک سال گذشته را برای جایگاه ها بدهکاری زدند.
محمدرضا رضوی راد یادآورشد: در کنار همه این هزینه ها، هزینههای جانبی جایگاههای سوخت سی ان جی مثل روغن کمپرسور و یا قطعات جایگاهها وابسته به نرخ دلار است. در سال گذشته قطعی گاز در یک مقطعی باعث شد جایگاهها متضرر شوند که هیچ خسارتی هم در این خصوص به جایگاهها از سوی دولت پرداخت نشد و امسال همچنان قطعی برق بدون اطلاع قبلی در حال انجام است و این زیان انباشته هر ساله شرایط برای فعالیت شغل جایگاه داری را بغرنج کرده است.
وی گفت: با توجه به اینکه از سال ۹۸ نرخ بنزین افزایش پیدا نکرده است این باعث شده تقاضا برای گاز سی ان جی هم به طرز وحشتناکی کاهش پیدا کند و عملا در جایگاههای سی ان جی مشهد و خراسان رضوی ۵۰ درصد ظرفیت خالی است. این درحالیست که گفته میشود ۱۰ میلیون لیتر روزانه بنزین وارد میشود و ناترازی مصرف وجود دارد. در حالیکه که زیر ساختها برای افزایش مصرف گاز سی ان جی در کشور فراهم است.
به گفته رییس انجمن جایگاهداران سی ان جی استان خراسان رضوی، متاسفانه شرایطی به وجود آمده که دخل و خرج جایگاه داران هم خوانی ندارد و اگر این روش ادامه دار باشد، بحث تعطیلی و توقف فعالیت جایگاهها را خواهیم داشت.
رضوی راد افزود: در حال حاضر ۴۵۳ تومان نرخ فروش گاز سی ان جی به به مصرف کننده است که حدود ۱۱۱ تومان از این عدد بابت خرید گاز به دولت پرداخت میشود و الباقی کارمزد جایگاه داران است. اتفاق بدی که در این بین افتاده و افزایش قیمت هم اتفاق نمیافتد، پرداخت کارمزد ما منوط میشود به رایگان کردن قبوض گاز و در شش ماه دوم سال قبظ گازها بستانکار میشود. اما این بستانکاری که تا کنون داریم در شرایطی است که هنوز کارمزد ۱۴۰۱ پرداخت نشده است و این موضوع در کل ایران برقرار است نه اینکه تنها مشکل ما باشد.
وی تاکید کرد: جایگاه داران تنها به این امید کار میکنند که کارمزد منصفانه تعیین شود و با تغییر نرخ بنزین و گاز درسال جاری دریافتی جایگاه داران افزایش پیدا کند تا مشکلاتشان بر طرف شود.
وی در ادامه یاداورشد: نرخ ثابت سوخت باعث شده مردم تمایلی به استفاده از سوخت سی ان جی نداشته باشند و این درشرایطی است که زیر ساخت برای توسعه مصرف گازکه انرژی پاک است و الایندگی ندارد و ما دومین منابع دنیا را داریم مغفول مانده و مصرف آن هم کاهش پیدا کرده است و به دلیل سیاستهای نادرست که یک عده تشویق به سرمایه گذاری در این بخش شدند اکنون متضرر هستند.